tirsdag den 7. juni 2016

Riemann Hypothesis - Vind en million dollars


De syv Millennium Prize Problemer blev af den stiftende Scientific Advisory Board of CMI, som består af de førende eksperter på verdensplan. Fokus i bestyrelsen var på vigtige klassiske spørgsmål, som aldrig er blevet bevist.


Efter afgørelsen af Scientific Advisory Board bestyrelse af CMI fremsatte en præmiefond af 7 millioner dollars til løsninger på disse problemer, hvor der er afsat 1 million dollars til løsning af hvert problem.


Riemann-hypotesen er nok det mest berømte uløste matematiske problem overhovedet. Plotter man begrebet ind i Amazons søgemaskine, får man over 500 hardcover-titler som resultat. Årsagen er vel nok, at Riemann-hypotesen er tæt knyttet til fordelingen af primtal i talrækken af de naturlige tal, og primtal er, det ved vi alle, hele matematikkens uudgrundelige legeplads.



Summen zeta er endelig, hvis s er større end 1, og uendelig, hvis s er mindre end 1. Euler viste at denne sum er ækvivalent med produktet af alle primtal, hvor opskriften nu er: Tag hvert primtal fra 2 til uendelig, opløft det til potensen s, og efter lidt mere aritmetik ganges de alle sammen.

Læs mere på dette link.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar